Automatisering in de financiële dienstverlening vereist meer digitale expertise van de finance professional!

Digitalisering zorgt voor een toename van automatisering en dit heeft ook invloed op de financiële dienstverlening. Technologiegedreven toepassingen, met name software zoals Robotic Process Automation (RPA) en Artificial Intelligence, zorgen ervoor dat steeds meer menselijke handelingen geautomatiseerd kunnen worden. Deze software kan veelal omslachtige en repeterende werkzaamheden snel, efficiënt en foutloos afhandelen. Denk bijvoorbeeld aan een geautomatiseerd transactieproces en verschillende automatische administratieve processen en controles. Met name binnen de financiële dienstverlening kan het succesvol implementeren van robotic software de kosten verlagen en de productiviteit verhogen. Automatisering verandert de financiële dienstverlening en door de komst van nieuwe technologieën worden finance professionals met IT expertise onmisbaar!

Om als finance professional van waarde te zijn, is kennis van automatisering en digitalisering van groot belang. De enorme bron van data die binnenkomt, dient effectief vertaald te worden naar waardevolle analyses en adviezen. Ook om financiële processen te kunnen verbeteren is het van belang dat software zoals Robotic Process Automation (RPA) succesvol wordt geïmplementeerd in de organisatie. Met de juiste kennis en ervaring, opgedaan in een relevante finance opleiding, kunt u uw toegevoegde waarde bewijzen, bijvoorbeeld  met de praktijk training Robotic Process Automation (RPA) , waarin u o.m. kennis opdoet over hoe u RPA trajecten succesvol kunt implementeren. U krijgt handvatten aangereikt om zelfstandig RPA trajecten uit te rollen binnen uw organisatie en deze vervolgens te coördineren en succesvol af te ronden. Tijdens deze praktijkgerichte training krijgt u volop de ruimte om uw kennis te delen met uw medecursisten en om eigen praktijkcases in te brengen.

 

Wilt u graag een persoonlijk studieadvies, meer informatie over de RPA training of bent u op zoek naar een andere financiële opleiding, al dan niet in-company? Dan helpt IMF Academy u graag verder!

IMF Academy (onderdeel van International Management Forum) ontwikkelt en organiseert al 30 jaar actuele (post-)HBO opleidingen, certificerende trainingen en schriftelijke/online cursussen voor de non-profit sector en het bedrijfsleven. Naast een uitgebreid open rooster biedt IMF Academy tevens mogelijkheden voor (maatwerk) in-company opleidingen of praktijkgerichte coachingstrajecten. Het vakgebied Financieel Management behoort tot haar speerpunten.

Wilt u weten welke opleiding het beste bij uw ervaring, achtergrond en toekomstplannen past? Bel IMF dan voor een persoonlijk opleidingsadvies op +31 (0)40 246 02 20, of stuur een e-mail naar info@imf-online.com. Via de website van IMF kunt u tevens vrijblijvend een uitgebreide opleidingsbrochure aanvragen.