E-facturering: Is uw organisatie klaar voor de toekomst?

Per 1 januari 2017 moeten alle leveranciers aan de Nederlandse overheid hun factuur elektronisch indienen. Dit betekent concreet dat uw organisatie elektronisch verzendt en dat de Nederlandse overheid deze elektronisch verwerkt. Dit is uiteraard een belangrijke efficiëntiewinst voor de ontvangende overheid, maar ook voor uw organisatie kan dit een grote meerwaarde zijn. De ontvangst van de factuur is namelijk gegarandeerd en een snellere verwerking is mogelijk. Uit een eerder onderzoek van Deloitte is gebleken dat als Nederland versneld overstapt op e-facturatie, bedrijven op termijn jaarlijks 1,2 miljard euro besparen.

Nog heel veel Nederlandse organisaties sturen jaarlijks honderden miljoenen facturen aan burgers, bedrijven en overheidsorganisaties. Het is onbegrijpelijk dat het overgrote deel van de facturen nog op papier wordt geprint, verstuurd en daarna door de ontvanger weer wordt overgetikt (of eventueel wordt gescand). Er worden daarbij snel fouten gemaakt: bij het overtikken van factuurnummers, ordernummers, rekeningnummers, factuurbedragen of adresgegevens. Deze fouten zorgen ervoor dat uw bedrijfsproces wordt verstoord met vertragingen en misverstanden tot gevolg.

Jubileum: De 10de editie van het Factuurcongres!

Heeft het invoeren van e-factureren prioriteit binnen uw organisatie?
Meld u dan aan voor de 10de editie van het Factuurcongres op 13 april 2017.
Speciaal voor deze jubileumeditie wordt uitgepakt op een unieke locatie in de Doelen in Rotterdam.
Het congres richt zich op medewerkers die zich dagelijks bezig houden met gebruik, de implementatie en beheer van administratieve software.