Programma

Ontvangst 08:30 uur

Ontvangst en registratie

Het Heliview team heet u van harte welkom op het Factuurcongres.

Opening 09:15 uur

Opening door uw dagvoorzitter

Keynote 09:30 uur

Are we there yet?

De E-factuur is inmiddels aardig ingeburgerd. Veel Nederlandse bedrijven hebben processen zo ingericht dat het ontvangen van elektronische facturen geen enkel probleem is. Maar is dit dan het eindstation? Volgens Jörgen Hensgens Voorzitter van Stichting Simpler Invoicing is er nog veel werk aan de winkel. Zo ontbreekt het in de markt nog aan standaardisatie en worden er nog steeds relatief weinig E-facturen verstuurd. E-facturatie is het startpunt van een vergaande digitale transformatie waarvan de mogelijkheden pas echt ontsloten worden wanneer de basis goed is. Het Factuurcongres 2019 staat volledig in het teken van deze digitalisering en hoe we als markt de volgende stap kunnen nemen met de E-factuur als vertrekpunt.

Keynote 10:00 uur

De World Class Finance organisatie

De rol van de financial verandert de komende jaren sterk. Transactie verwerking wordt steeds verder geautomatiseerd terwijl het ondersteunen van de organisatie en risico management steeds belangrijker worden. Hoe ziet die nieuwe rol in de organisatie eruit en wat betekenen deze ontwikkelingen voor het eigen proces binnen finance, de vaardigheden van de mensen en de rol van finance binnen de organisatie.

Ochtendpauze 10:25 uur

Ochtendpauze met 1-op-1 gesprekken

Break-out sessie Large A1 11:00 uur

Leveranciers onboarden; van uitdaging tot succes

Succesvol e-factureren kan alleen wanneer u in staat bent uw leveranciers mee te krijgen. Dit staat of valt met een goede onboarding strategie. Maar waaruit bestaat een goede onboarding strategie? Hoe stelt u de verschillende typen leveranciers vast? En welke kanalenmix biedt u uw leveranciers aan?

In deze sessie krijgt u, op basis van concrete praktijkvoorbeelden, een aantal essentiële handvatten om uw leveranciers succesvol te onboarden.

Break-out sessie Large A3 11:00 uur

Help! Mijn grootste klant wil mij ‘onboarden’… Wat nu?

Hoe ziet dat eruit, zo’n verzoek om te ‘onboarden’ op het platform dat deze klant gekozen heeft? Wat is daar voor nodig? En zijn onze systemen daar wel klaar voor? Wat gaat dat kosten? Kan ik dat weigeren? En ze vragen een ander formaat dan die vorige klant! 
Met voorbeelden uit de praktijk bekijken we enkele strategieën om hier als leverancier verstandig mee om te gaan.

Break-out sessie Large B1 11:30 uur

inVoice of Holland – Als het kan, doe het dan!

Als volwaardige e-facturatie wordt toegepast, besparen alle betrokken partijen kosten en worden de risico’s verminderd. De techniek is beschikbaar en toch wordt hier nog onvoldoende van geprofiteerd. Daardoor wachten verzenders op ontvangers en wachten ontvangers op verzenders.

Het doel van inVoice of Holland is het doorbreken van de impasse tussen de partijen en het versnellen van de adoptie. Dit doen we door publiek commitment te vragen van toonaangevende organisaties voor het op grote schaal inzetten van e-facturatie met de hoogste kwaliteit en beveiligingsniveau via Simplerinvoicing FULL.

Als het kan, doe het dan!

Break-out sessie Large B2 11:30 uur

Overheden zijn er klaar voor. Nu de e-factuurstroom nog.

Het PIANOo programmabureau e-factureren, onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, heeft de afgelopen drie jaar de decentrale overheden ondersteund bij de implementatie van e-factureren. De voorzieningen zijn nu grotendeels op orde. Maar wat brengt de toekomst? In deze break-out sessie blikken we kort terug op waar we stonden en wat nu bereikt is, maar kijken we vooral naar wat de toekomst brengt. Onboarding, het informeren en stimuleren dat toeleveranciers overstappen op e-factureren, staat daarbij centraal. We lichten aan de hand van de dagelijkse praktijk toe hoe dat in zijn werk kan gaan en welke actieve rol daarin PIANOo ook zelf speelt.

Break-out sessie Large B3 11:30 uur

MKB Brandstof zorgt met elektronisch factureren voor een fiscusproof boekhouding

Al jarenlang ontvangen klanten van MKB Brandstof de transacties van hun tank-, carwash- en parkeerbeurten op één fiscusproof verzamelfactuur. Door de nieuwe koppeling op het PEPPOL/Simplerinvoicing netwerk en het gebruik van 'Auto-Discovery', wordt die factuur (in UBL-formaat) nu direct verwerkt in alle aangesloten boekhoudpakketten. Hiermee neemt MKB Brandstof de maandelijkse handeling weg voor ondernemers om facturen eerst te moeten downloaden, om hem daarna in te kunnen laden in het boekhoudpakket. Hiermee wordt de stap gemaakt van een "fiscusproof factuur", naar een "fiscusproof boekhouding". Waling Dijkstra deelt zijn kennis over elektronisch factureren in de praktijk.

Break-out sessie C1 12:00 uur

Elektronische facturatie in België: een ambitieus overheidsbeleid

Tijdens deze sessie behandelen Lien Wauters en Johan van Steelandt van de Vlaamse Overheid de volgende onderwerpen

1. E-facturatie in België: de keuze voor PEPPOL

2. Regelgevend kader in België

3. B2G e-facturatie in Vlaanderen: aanpak en resultaten

4.Doelstellingen voor 2019

- PEPPOL e-ordering.

Het verzenden van - PEPPOL e-facturen door de Vlaamse overheid

- Promotie van PEPPOL in de B2B-omgeving: initiatieven.

Break-out sessie C2 12:00 uur

De ISProjects methodiek: gegarandeerd een business case

Er is meer dan alleen een (nieuwe) software tool nodig voor een succesvolle transformatie van uw crediteurenadministratie. Wilt u graag efficiënter werken en tegelijkertijd de kwaliteit van uw proces verhogen? ISProjects garandeert u een business case. Wilt u weten waarom we dit aandurven?

Break-out sessie C3 12:00 uur

Innovatie als basis!

De ontwikkelingen op het gebied van facturatie volgen elkaar in rap tempo op. Termen als Simplerinvoicing, PSD 2.0, UBL, XML, Bitcoin, Tikkie, iDEAL vliegen u om de oren en vele aanbieders vinden dat u er vooral iets mee zou moeten doen! Maar al die software, nieuwe ontwikkelingen & techniek. Tegenwoordig allemaal standaard, de standaarden wijzigen alleen nogal eens. 

Hoe past u dat in binnen uw processen en uw organisatie? Rob Rustenburg vertelt u hoe u uw facturatie, op innovatieve basis, op orde kunt brengen!

Break-out sessie C4 12:00 uur

E-facturatie als voorwaarde voor Robotic Accounting

Terwijl de meeste organisaties de stap van OCR naar e-facturatie maken, dient de volgende ontwikkeling zich aan. Robotic Accounting is enorm in opkomst en biedt functionaliteiten om de taken van de financiële afdeling verder te optimaliseren. E-facturatie speelt hierbij een belangrijke rol en is zelfs een voorwaarde om financiële processen verder te automatiseren. In deze sessie wordt toegelicht wat dit betekent, welke kansen dit voor uw organisatie biedt en hoe u daarop inspeelt.

Break-out sessie C5 12:00 uur

Challenges in Onboarding and how to solve them

When it comes to onboarding in E-Invoicing projects there is not one perfect way to do it. Depending on the current infrastructure of the client and the infrastructures of the suppliers there are numerous ways of handling the onboarding. During this break out session Olli Larivuo from Huhtamaki and Nick van den Berg from Comarch will talk about the challenges they faced during the onboarding of the Business Partners of Huhtamaki. Among other things, they will talk about the importance of internal and external resources. Next to that they will explain how they addressed these challenges and how they solved them.

Lunchpauze 12:25 uur

Lunchpauze met 1-op-1 gesprekken

Discussie 13:40 uur

Deal / No-Deal

Roland Koopman gaat in gesprek met experts over de ontwikkelingen in onze economie. We lijken we op een keerpunt te staan: Digitalisering en economische groei zorgen voor een positief beeld terwijl na jarenlange groei de krapte op de arbeidsmarkt een rem lijkt te zetten op verdere groei. En dan is er natuurlijk Brexit. Hoe hebben de Britten de Europese unie verlaten op 29 maart? Is er een deal of niet? En wat betekent dit voor de relatie met een van onze belangrijkste handelspartners. Onder leiding van Roland Koopman wordt er door experts gediscussieerd over de gevolgen voor het Nederlandse bedrijfsleven en u als financieel professional.

 

Break-out sessie D1 14:15 uur

Van factuurverwerking naar het managen van uitzonderingen

Ballast Nedam wilde de facturatie naar de next level brengen. De bouwonderneming keek daarom met frisse blik naar alle spelers in de markt. De ontwikkelingen in het vakgebied waren sterk van invloed bij het kiezen van een automatiseringsoplossing.

Break-out sessie D2 14:15 uur

Nieuwe Robot Technologie vervangt bestaande document herkenning software

Is de Nederlandse markt klaar voor E-facturatie of  is het verstandig om huidige processen te optimaliseren? RDR technologie is bedoeld om detailinformatie van een document om te zetten naar een werkbaar output bestand. (XML/UBL/Maatwerkbestanden) Met dit bestand kan een vervolgproces worden ingericht. RDR Technologie vult bestaande factuurverwerking installaties aan of vervangt de oude, onbetrouwbare OCR Software. Tijdens deze break-out sessie gaat Gerard Hofman dieper in hoe gerobotiseerde document herkenning werkt.

Break-out sessie D3 14:15 uur

Iedereen koopt in. Wat doen we met kleine inkopen?

Facturen voor kleine inkopen. Ze zijn heel talrijk en verschijnen op de meest onverwachte plaatsen in de organisatie. Welk proces en welke technieken kunnen we inzetten om ook de massa facturen voor kleine inkopen onder controle te krijgen? Hoe zorgen we voor een efficiënt proces dat ook buiten de inkoopafdeling hanteerbaar is?

Break-out sessie D4 14:15 uur

Zo maak je van e-facturatie een succes

Het hebben van de juiste software voor e-facturatie zorgt er niet voor dat u ook daadwerkelijk gaat profiteren van de vele voordelen. Vanuit een praktijkcase, gegeven door Erwin Wulterkens (ervaringsdeskundige e-facturatie), leert u tijdens deze break-out sessie wat er voor nodig is om van e-factureren een succes te maken.

Erwin heeft veel ervaring en diepgaande kennis over het e-factureren voor overheidsinstanties en het bedrijfsleven. Hij was betrokken bij één van de eerste e-facturatieprojecten binnen de overheid en weet uit eerste hand wat wel en niet werkt.

Aangeboden door TIE Kinetix.

Break-out sessie D5 14:15 uur

E-Facturatie ja! Maar is uw organisatie er écht klaar voor?

Dat een E-factuur geen PDF-factuur is, is inmiddels bij de meesten van u bekend. E-facturatie raakt het Order to Cash èn Purchase to Pay proces. Dit heeft impact op processen, systemen en mensen. Er ontstaat een nieuwe manier van het verwerken van facturen. U dient een keuze te maken welke e-facturatie leverancier het beste bij uw organisatie past en de werkzaamheden van uw medewerkers zullen veranderen.

Graag neem ik u mee in de wereld achter de implementatie van E-facturatie. Wat betekent dit voor u? Waar dient u rekening mee te houden?
Wat zijn de voor- en nadelen van E-facturatie? Hoe krijgt u uw medewerkers mee? Kortom, een aantal pragmatische tips 'n tricks voor uw organisatie!

Break-out sessie D6 14:15 uur

Het mooie van standaarden? Er zijn er zo lekker veel!

In de afgelopen jaren is hard gewerkt aan de adoptie van e-factureren door verschillende partijen, waaronder: brancheverenigingen, standaardisatiecommissies, software leveranciers, billing service providers, overheden, communities en fora. Een van de grootste uitdagingen was en is de harmonisatie van deze initiatieven en de regie over initiatieven heen. De ambitie van het Standaardisatieplatform e-factureren (STPE) is om deze initiatieven te stroomlijnen en samen te bouwen aan de toekomst van elektronisch factureren.

Henk van Koeverden, voorzitter van het platform, zal vertellen over de uitdagingen waar we als industrie voor staan en welke kansen u heeft om ook zelf daadwerkelijk de toekomst van e-factureren mede vorm te geven.

Break-out sessie E1 14:45 uur

Van papieren facturen naar ‘touchless invoice processing'

Het is duidelijk dat e-factureren besparingen en efficiëntievoordelen oplevert, maar de implementatie ervan lijkt voor organisaties vaak nog een grote drempel. Waar staat uw organisatie? Bent u klaar om te starten met e-factureren? Wij helpen u op weg! In een live demo maakt u kennis met de mogelijkheden van het Esize e-Facturatie portaal. Een toekomstbestendig platform om facturen 100% digitaal uit te wisselen, dat onder meer de afhandeling van UBL-facturen ondersteunt en bovendien naadloos integreert met e-facturatienetwerken Simplerinvoicing en PEPPOL. Hoe ziet de oplossing er precies uit? Hoe werkt het proces van e-factureren? Ook staan we stil bij de kansen die de implementatie van e-factureren kan bieden voor het optimaliseren van het volledige inkoop- en factuurafhandelingsproces. Wil een organisatie écht efficiëntie vergroten, kosten verlagen en meer controle krijgen over uitgaven, dan moet de focus verlegd worden van het digitaliseren van papieren processen naar procesintegratie tussen inkoop en financiën.

Break-out sessie E4 14:45 uur

Onboarding middels WeConnect® - het succes van e-facturatie

Het succes van de business case “e-facturatie” is in elke organisatie gebaseerd op het activeren van zoveel mogelijk leveranciers. Dit wordt ook wel onboarding genoemd. eVerbinding heeft dé oplossing om dit vaak lastige proces, soepel en snel te laten verlopen: WeConnect®.

WeConnect® heeft een unieke aanpak dat zorgt dat grote aantallen leveranciers volgens een duidelijk stramien en in een korte periode geactiveerd worden, ongeacht het type organisatie. Van ‘de bakker op de hoek’ tot corporates.

WeConnect® helpt gemeenten, waterschappen, provincies, accountants, MKB-ers en ZZP-ers met een uitgekiende en deels automatische activatieaanpak. Leveranciers worden hierdoor stap voor stap geholpen bij de succesvolle overgang naar e-facturatie.

Middagpauze 15:10 uur

Middagpauze met 1-op-1 gesprekken

Keynote 15:50 uur

The Finance Function in 2025 – 360 Data Sense

What does the finance function in 2025 look like? Will you as a financial manager create a tech savvy function, based on what we call “360 Data Sense”.
360 Data Sense is developing a near human experience to help board members make better fact based decisions, by providing them insights based on open data.

Finding the hidden data gems

The potential of data is almost unlimited, but still companies agree that they use a fraction off everything that is out there. 360 Data Sense deals with unused data with many insights that can be used to make better corporate decisions. By presenting these insights in a natural interaction with board members, we empower them to make the best data driven decisions. To allow them to make better decisions regarding customers, employees, partners, society, environment and shareholders. Resulting in a business as a force for good.

Connecting all relevant data sources

New insights are gained by connecting open data and private data sources. By applying machine learning techniques and algorithms better insights are created each time the client interacts. How will you be able to create data driven experiences in a near human interaction such as, virtual reality and interactive robots for in the boardroom.

Will you be part of this in 2025?

Keynote 16:20 uur

Is Datadriven een slecht idee en andere technofilosofische vragen

We leven in een wereld vol technologie. Maar hoe willen we ons tot die technologie verhouden? Als mens, als professional, als maatschappij. Daar moeten we diep over nadenken. Wat verwachten we van technologie? Hoe blijven we de technologie de baas? Dat is Technofilosofie. Om je daarbij te helpen, vertelt technofilosoof Rens van der Vorst verhalen. Is appen het nieuwe roken? Waarom zitten er soms alleen nog maar lelijke vrouwen op Tinder? Waarom zullen onze banen nooit verdwijnen? Waarom is het zo moeilijk om processen aan te passen op uw werk en daarbuiten helemaal niet? En nog veel meer!

Afsluiting 16:50 uur

Afsluiting door de dagvoorzitter

Netwerkborrel 17:00 uur

Netwerkborrel op het netwerkplein