Programma

09.15 uur

Opening van het congres

Niemand minder dan Roland Koopman, uw dagvoorzitter, opent het congres.

Keynote 09.30 uur

Standaardisatieplatform E-factureren: de Europese kernfactuur

Simplerinvoicing, TNO en NEN hebben hun krachten gebundeld en hebben, op de dag van het Factuurcongres 2018, zeer recentelijk het ‘Standaardisatieplatform elektronisch factureren’ gelanceerd. Een belangrijk doel van het platform is om gezamenlijk één heldere boodschap naar buiten te  brengen over de toepassing van de "de kernfactuur" (Europese e-facturatie norm EN 16931-1). Daarnaast wil het platform de implementatie en het gebruik van de norm in Nederland bevorderen. Rik van Terwisga praat u bij over de ontwikkelingen rondom en de achtergronden bij dit platform en benadrukt het belang van goede afspraken in de markt.

Break-out sessie 1A 10.15 uur

Succesvol e-factureren met de juiste onboarding strategie

We kunnen e-factureren, laat die elektronische facturen maar komen...” Een mooi uitgangspunt, maar dat gebeurt niet vanzelf. Om optimaal te profiteren van alle voordelen van e-factureren, zullen uw leveranciers in dit proces moeten worden meegenomen. Zij moeten hun facturen tenslotte elektronisch gaan aanleveren. Hoe bepaalt u welke onboarding strategie bij uw organisatie past? Hoe behoudt u de goede relatie met uw leveranciers en wat kunt u doen om uw leveranciers te helpen?

Break-out sessie 2A 10.15 uur

Wat raakt de nieuwe privacywetgeving (AVG) de Financieel manager?

De nieuwe privacy wetgeving houdt veel organisaties bezig. De nodige tijd en middelen worden geïnvesteerd om tijdig klaar te zijn. Maar gaat dit de deur van de Financieel manager voorbij? Of… zijn er toch dingen waar u rekening mee moet houden.

Frank van Vonderen zal u op basis van zijn praktische ervaringen u precies vertellen waar u op moet letten.

Break-out sessie 1B 11.30 uur

E-factureren in de nabije toekomst: van OCR naar drempelloos e-factureren

Op het gebied van e-facturatie volgen de ontwikkelingen elkaar in rap tempo op. Wat zijn de belangrijkste drivers en hoe gaat de toekomst van e-factureren er uitzien? Wat is de rol van PEPPOL/Simplerinvoicing en hoe verhoudt die zich tot e-mail en OCR? Daarnaast wordt toegelicht waarom het aansluiten van uw organisatie op PEPPOL/Simplerinvoicing waardevol is en welke mogelijkheden er zijn om dit te realiseren.

Break-out sessie 2B 11.30 uur

Achter elke factuur gaat een klant schuil

Factuurautomatisering is één. Dit zorgt vaak voor het sneller en efficiënter betaald krijgen van uw facturen. Maar waar vaak aan voorbij wordt gegaan, is dat het betalen van een factuur onderdeel uitmaakt van de klantbeleving en dus mede bepalend is voor het al dan niet terugkeren van een klant. Wat als u uw facturen sneller betaald krijgt en dat dat ook nog kan via een route die tevreden klanten en medewerkers oplevert? Dan draagt de financiële afdeling direct en merkbaar bij aan de commerciële doelstellingen zonder de eigen doelstellingen uit het oog te verliezen. Dan worden er veel wensen vervuld

Natuurlijk vraagt dat een andere kijk op de zaak. Rob Rustenburg neemt u mee in zijn nuchtere visie over de manier waarop u dit kunt bereiken. Hoe u met iedere factuur een nieuwe kans krijgt om uw klantrelatie uit te bouwen en het fundament onder uw cashflow positie te verstevigen.

Break-out sessie 3B 11.30 uur

Elektronische factuur is niet alleen een Finance aangelegenheid !

Order2Cash presenteert haar toonaangevende platform Order2Cash.com. Een ready-to-use oplossing voor:

• risicobeoordeling van nieuwe klanten;

• digitaal ondertekenen en versturen van contracten;

• afleveren van elektronische facturen conform wens van uw (wereldwijde) debiteur;

• faciliteren van online betalingen + e-mandates;

• opvolgen van openstaande posten en collections. 

• business intelligence vanuit uw volledige O2C-proces

Complexe financiële processen worden van order intake tot en met het binnenhalen van de gelden geoptimaliseerd, waardoor interne kosten significant afnemen, uw DSO daalt en u klantretentie stijgt.

Wilt u meer weten over onze unieke O2C platform? Kom naar onze sessie tijdens het Factuurcongres  en aanschouw de toekomst van uw elektronische uitgaande facturen!

Break-out sessie 4B 11.30 uur

Verwerk zorgeloos SEPA mandaten en internationale betalingen vanuit één platform

In een snel veranderde wereld kijken Twikey en MultiSafepay naar de slimste en meest gebruiksvriendelijke oplossing om transacties tussen organisaties en hun klanten tot stand te brengen. Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden schetsen wij het ideale proces om betalingen en identiteitsverificatie implementeren. Daarnaast worden nieuwe mogelijkheden besproken die inspelen op PSD2, access to accounts (XS2A) en instant payments en betalen via o.a iDEAL QR, Tikkie, Whatsapp, RCS (SMS) en voice.

Break-out sessie 5B 11.30 uur

5 essentiële inzichten over het e-facturatie landschap

Platformen, producten, standaarden, wetgeving, richtlijnen, protocollen, tools, … Ziet u door de bomen het bos nog? Tijdens deze presentatie geeft Wouter van den Berg (TNO) u 5 inzichten die u op weg helpen en overzicht geven bij het implementeren van e-facturatie. Wat is typisch de verantwoordelijkheid van u als verzender/ontvanger en wat ligt bij uw BSP/softwareleverancier? Waar verschilt het elektronische- van het papieren proces? Welke rol speelt standaardisatie hierbij? Hoe zijn de tijdslijnen van verplichte implementatie bij de overheid? Welke oplossingsrichtingen zijn toekomstbestendig?

Break-out sessie 6B 11.30 uur

Elektronisch factureren met de overheid, bent u er klaar voor?

Doet u zaken met overheidsinstanties of aanbestedende diensten? Dan is dé deadline van april 2019 rondom het ontvangen van e-facturen door overheidsinstanties u waarschijnlijk wel bekend. Toch blijkt uit de praktijk dat veel leveranciers zich niet bewust zijn van de impact van deze wijziging. Aan de hand van klantcases en praktijkervaring krijgt u inzicht in welke strategie sommige overheidsinstanties hanteren om e-facturatie én de onboarding van leveranciers tot een succes te maken.

Break-out sessie 1C 12.05 uur

PEPPOL, e-Invoicing, e-Procurement and beyond

In deze presentatie wordt de rol en het belang van het PEPPOL initiatief voor multinationals en overheidsdiensten besproken, met een focus op compliance, uitvoering en adoptie van elektronisch factureren in Europa. Wat is de middellange termijn strategie van internationale ondernemingen, die op zoek zijn naar procesoptimalisatie in de financiële supply chain? Zou e-invoicing niet onlosmakelijk verbonden moeten zijn met e-procurement? Wat zijn de belangrijkste factoren om de beste provider voor uw onderneming te kiezen?

Break-out sessie 2C 12.05 uur

Hoe krijgt u sneller betaald?

De markt en (betaal)omgeving van bedrijven verandert sneller dan ooit tevoren. Veel bedrijven willen de stap naar digitalisatie maken om de eindklant beter te kunnen bedienen. Ontwikkelingen die wij o.a. zien bij onze klanten zijn de rol van geautomatiseerde authenticatie en identificatie bij het bestel en betaalproces, gedigitaliseerde en flexibele opvolging van debiteuren, inzicht en gebruik van data en de verwachte impact van PSD2.  Tijdens deze sessie praat ik u graag bij over de recente ontwikkelingen, de ervaringen van onze klanten en hoe u uw cashflow positief kunt verbeteren.

Break-out sessie 3C 12.05 uur

Aansluiten op het Basware Network: Lessons Learned

Het uitbesteden van e-facturatie door aansluiting op een netwerk neemt in populariteit toe. Middels een netwerk kunnen leveranciers immers facturen naar eigen wensen blijven versturen, terwijl de ontvangende partij vanuit het netwerk e-facturen ontvangt. De praktijk kan echter weerbarstig zijn. Welke lessen kunnen we trekken uit de ervaringen van ondernemingen die deze stap hebben gemaakt? En hoe ziet een bewezen implementatietraject er uit?

Break-out sessie 4C 12.05 uur

Recent changes in e-invoicing in Europe

E-invoicing is present on the market since a few years already. there is truth however, that E-invoicing is still not broadly seen as chance to upgrade the business. Nowadays, the technology supporting the change from classical invoices and data exchange to an E-way of doing it is not a problem, because it can be reliable and intelligent. Major problem is the legal compliance of this  solution in every country that a company operates. The laws and rules are changing together with border change, and unfortunately there is no common politics for this. The major task is than how to create proper operating international system, and who can do it?

Break-out sessie 5C 12.05 uur

Van vertellen naar voorspellen

Het digitaliseren van het purchase2pay proces levert organisaties al veel efficiëntie, tijdwinst en overzicht op. Als organisatie focust u zich op de primaire activiteiten. Om de primaire activiteiten van uw organisatie zo goed mogelijk uit te voeren, moeten alle processen waarde hieraan bijdragen. Waarde wordt pas gecreëerd wanneer informatie uit deze processen eenvoudig beschikbaar wordt gesteld. Door het slim correleren van informatie uit verschillende processen kunt u binnen uw organisatie voorspellen waar knelpunten gaan voorkomen en hierop anticiperen. In onze breakout sessie nemen wij u mee in onze visie om van vertellende naar voorspellende rapportages te komen.  

Break-out sessie 6C 12.05 uur

E-factureren, de Provincie Zeeland is er klaar voor

Het aantal decentrale overheden dat stappen neemt om e-facturen te kunnen ontvangen en verwerken groeit gestaag. Toch is nog niet overal de urgentie doorgedrongen. Dit blijkt uit de Implementatiemonitor e-factureren, die onlangs is gepubliceerd. De Provincie Zeeland mag zich met trots een goede uitzondering noemen en rekent zich tot het kleine percentage overheden dat de implementatie succesvol heeft afgerond. Arie van Duin vertelt over de ervaringen van de Provincie Zeeland bij de implementatie van e-factureren. Wat is hun aanpak voor succesvolle onboarding van leveranciers? Hoe krijgen zij ook de kleinere leveranciers over op e-factureren? Leer welke stappen de Provincie Zeeland heeft gezet om de factuurstroom te digitaliseren en de administratieve afwikkeling van inkoopfacturen aanzienlijk te vereenvoudigen en te versnellen.

 

Round table 12.45 uur

De invloed van disruptieve technologie op onze dagelijkse werkzaamheden

Betekenis blockchaintechnologie in het factuurverwerkingsproces? Is er die wel? Wat is die dan?  Wat verwachten we daar van? Moeten we er vandaag al iets mee, of kijken we het nog even aan. Een open discussie om gedachten te delen en van elkaar te leren.

Deze roundtable wordt aangeboden door Basware.

 

Keynote 14.00 uur

Blockchain de-mystified

Er wordt veel gesproken en gehyped rond blockchain. Men spreekt veel over cryptocurrencies, maar is dat alles of is er nog veel meer. In deze presentatie zal ik ingaan op wat blockchain is, wat men er in potentie allemaal mee kan (veel meer dan alleen bitcoin), wanneer je het wel en niet zou willen gebruiken en wat het potentieel zou kunnen betekenen voor de financial wereld en dan met name voor de financiele afdelingen! Van hoe het transacties sterk kan vereenvoudigen tot een shift van accrual accounting naar real-time transaction accounting.

Keynote 14.35 uur

Train as you Fight: Het belang van Cyber bewustzijn voor de financiële afdeling

Cyber dreigingen zijn niet langer enkel een probleem van de IT afdeling. Ze raken elke bedrijf in het hart en als financieel professional ben je mede verantwoordelijk geworden voor het beperken van de risico’s en schade. Tegenwoordig zijn er intelligente tools op de markt die op basis van AI technologie dreigingen steeds beter kunnen stoppen. Maar wat als jouw bedrijf toch wordt geraakt door een cyber aanval? Weet jij wat je moet doen? Welke stappen je moet nemen om de schade te beperken? Of heerst er alleen maar paniek? Tijdens deze sessie krijg je meer inzicht in deze en andere relevante  aspecten van Cyber Security.

Break-out sessie 1D 15.55 uur

Volledige e-Procurement voor de Jaarbeurs door ISProjects

Samen met ISProjects heeft Jaarbeurs in drie maanden het volledige proces van inkoop tot betaling gedigitaliseerd en succesvol gekoppeld aan SAP. Het project heeft op de volledige organisatie impact gehad. Van directielid tot en met de werknemer op de vloer worden de verplichtingen geregistreerd in de software van ISProject. Hierbij wordt direct het te besteden budget gecontroleerd, wordt de aanvraag geautoriseerd met vastgelegde mandaten en worden de facturen gescand en afgestemd met de geregistreerde verplichtingen en automatisch verwerkt in SAP. Alle informatie is real-time beschikbaar op mobiele apparaten voor de gebruikers van de software van ISProject. Tijdens de presentatie wordt ingegaan op de resultaten die zijn behaald na de go-live en de hobbels die we op de weg zijn tegen gekomen.

Break-out sessie 2D 15.55 uur

The DHL Express Purchase-to-Pay automation Journey

In 2014 is binnen DHL Express de rol van process owner geïntroduceerd en vanaf 2015 zijn we werelwijd Basware gaan uitrollen. Nu in 2018 zijn we nog steeds met de roll out bezig maar vooral ook met het optimaliseren van processen. Het werk op de accounts payable afdelingen verandert drastisch door het nieuwe tool- en proceslandschap dat we hebben gebouwd. Dit vraagt aanpassing en herziening van bestaand structuren en mogelijkheden om naast kwaliteit en betrouwbaarheid van de processen ons ook te richten op verregaande effcieintie. In West- Europa hebben we reeds een 25% efficiency slag kunnen maken. De rest van de wereld volgt en we zijn pas net begonne. De weg naar automatiseren is een weg van uithoudingsvermogen, passie, verandermanagement en natuurlijk technologie.

Break-out sessie 3D 15.55 uur

Instant Payments: Zo snel gaat het in 2019!

Wat zijn Instant Payments? Wat betekent de komst van Instant Payments in 2019 voor de consument, voor de zakelijke betaler en de ontvanger van betalingen? Welke kansen zijn er op het gebied van debiteurenbewaking, cash flow, 24/7 zaken doen? Hoe ontwikkelt Instant Payments zich in Europa? Is meedoen verplicht of niet? Op al deze vragen en meer krijgt u een antwoord. Mis deze kans om u voor te bereiden niet!

Break-out 4D 15.55 uur

Invoice of Holland: hoe we van e-facturatie in Nederland een succesformule maken

Wat is Invoice of Holland?
Invoice of Holland is een ideëel initiatief waarmee we automatische aflevering en verwerking van facturen met SimplerInvoicing FULL willen bevorderen.
Waarom Invoice of Holland?
Om de transactiekosten in Nederland te verlagen. Dit doen we door middel van stimulatie van de adoptie van veilig e-factureren, wat in het belang is van verzenders én ontvangers.
Hoe?
Met zoveel mogelijk relevante bedrijven (grote verzenders en veel ontvangers) een vuist voor automatische aflevering en verwerking van facturen.

Deze sessie wordt u aangeboden door eVerbinding. 

Round table 15.55 uur

Optimalisatie van werkkapitaal door controle over P2P processen

Werkkapitaaloptimalisatie staat hoog op de agenda van financieel professionals. De nieuwe wetgeving voor betaaltermijnen, maar ook de strengere eisen van banken, dwingen organisaties om nieuwe manieren te vinden om efficiënt om te gaan met werkkapitaal. Digitalisering van financiële processen biedt kansen om financieringen, betalingen en risicomanagement op een andere manier te organiseren. Zo wint Supply Chain Finance, ofwel ketenfinanciering, steeds meer aan populariteit. Welke mogelijkheden biedt dit om werkkapitaal vrij te maken, risico’s te beperken en/of kosten te verlagen? En hoe krijgt u meer inzicht in processen, risico’s en financiële stromen? De winst van Supply Chain Finance is evident, maar vraagt een grote organisatorische omslag om facturen sneller goedgekeurd te krijgen. Welke stappen moet u zetten om uw Purchase to Pay-proces te optimaliseren?

Aangeboden door Esize

Break-out sessie 1E 16.30 uur

A roadmap to digitize and automate invoice processes

Tijdens deze sessie wordt u bijgepraat over hoe te starten met het digitaliseren en automatiseren van het proces van factuurverwerking van binnenkomende facturen. Van de ontvangst van papieren facturen tot het aflezen van de gescande versie. Van de verwerking van PDF tot de verwerking van een XML. Wat komt er kijken bij het coderen, boeken en circuleren van een factuur in een softwareoplossing. En hoe uiteindelijk de factuur naar je financiële systeem of ERP wordt geëxporteerd. 

Break-out sessie 2E 16.30 uur

Jan de Rijk Logistics: De voordelen van het stroomlijnen van inkooporders

Jan de Rijk logistics heeft een landschap aan subsystemen waarin planningsopdrachten, onderhoudsafspraken, en overige inkooporders worden vastgelegd. Met de implementatie van Oracle Financials Cloud heeft Jan de Rijk een krachtig ERP systeem waar alle inkooporders samenkomen voor een goed financieel overzicht en het gemak van een correcte en vlotte factuurverwerking.
Deze presentatie geeft een overzicht hoe complexe processen eenvoudig gemaakt kunnen worden en voordelen bieden voor factuurverwerking.

Break-out sessie 3E 16.30 uur

Het belang van Data Kwaliteit voor financiële processen

Stuurinformatie is een belangrijk middel in financieel management. Deze informatie komt uit de data die aanwezig is in uw organisatie en door verschillende systemen en personen wordt gegenereerd. Wat is het belang van de kwalitatief juiste data voor de optimalisatie van financiële processen, zoals het P2P proces? En wat zijn de gevolgen wanneer er geen kwalitatieve data is? Tijdens deze sessie krijgt u antwoord in deze en andere vragen rondom het thema datakwaliteit. Tevens wordt ingegaan hoe je je kwalitatieve data op orde kan houden, bijvoorbeeld door KPI’s.

 

Keynote 17.00 uur

Wanneer gaat Artificial Intelligence uw baan overnemen?

Artificial Intelligence is voor velen een modewoord, misschien wel een hype waarvan men hoopt dat die snel overwaait. Iedereen praat erover maar wat is het nu eigenlijk, dat AI? Deze vraag beantwoordt Ton Abelen. Wat zijn de mogelijkheden van AI voor u als Financieel Manager? Welke kansen heeft AI te bieden voor Financials? Aan de hand van aansprekende voorbeelden krijgt u antwoord op deze en andere vragen over AI. Gelukkig is Ton iemand van de praktijk. In deze inspirerende keynote krijgt u de nodige praktische tips voor een realistische aanpak. Zonder grip heb je ook geen goede start!