Sprekers 2019

Rens van der Vorst_FC2019.jpg (1)
Rens van der Vorst
Technofilosoof

Rens is Hoofd IT Innovatie en Technofilosoof bij Fontys Hogescholen. Hij is de initiatiefnemer van het Quantified Student Programma dat streeft naar een Runkeeper App voor studeren en hij runt een technofilosofie-platform gericht op het verspreiden van (les)materiaal dat helpt om na te denken over technologie. 

roland-koopman 400 x 400.jpg
Dagvoorzitter
Roland Koopman
Financieel journalist en presentator RTLZ
RTLZ

Roland Koopman is presentator bij RTL Z Nieuws, waar hij zijn journalistieke achtergrond vertaalt naar het presenteren van het financieel nieuws. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van de financiële nieuwszender in 2001 en de uitbouw van RTL Z. Koopman deed verslag van onder meer de beurscrash van 2008, de kredietcrisis, de teloorgang van Fortis, de Nationalisatie van ABN AMRO en SNS Reaal en de Griekse crisis.

Jorgen Hensgens_FC2019.jpg
Jörgen Hensgens
Voorzitter
Simpler Invoicing

Jörgen is sinds oktober 2018 voorzitter van de Stichting Simpler Invoicing en is tevens directeur van Beurtvaartadres. Beurtvaartadres optimaliseert administratieve processen binnen de logistiek, met innovatieve producten en gebruiksvriendelijke oplossingen. Dit in opdracht van de branche organisaties TLN, evofenedex en NBB. 

Voorafgaand aan zijn aanstelling bij Beurtvaartadres was Jörgen werkzaam bij Basware, leverancier van oplossingen binnen het Source to Pay domein, waaronder e-Invoicing. Al met al heeft hij meer dan 18 jaar ervaring in proces automatisering en digitalisering, zowel in commerciële als leidinggevende posities. Daarnaast heeft hij veel ervaring in het opzetten en implementeren van veranderingstrajecten.

 

Kees Verhoeven_CS2018.jpg
Kees Verhoeven
Tweede Kamerlid D66
Tweede Kamer der Staten-Generaal

Kees is Tweede Kamerlid namens D66. In de Tweede kamer heeft hij twee prioriteiten: technologie en Europese samenwerking. De laatste maanden is hij vaak te horen en te zien op Radio en TV als het gaat over Brexit. Op het Factuurcongres zal hij deelnemen aan de discussie en zijn mening geen over Brexit (deal or no-deal), het economische klimaat en wat dit betekent voor het Nederlandse bedrijfsleven. Kees staat bekend om zijn nuchtere en praktische benadering van complexe thema’s. (i.v.m. zijn werkzaamheden in de Tweede Kamer en de mate van onvoorspelbaarheid daarvan, bestaat de mogelijkheid dat de bijdrage van Kees Verhoeven op het laatste moment komt te vervallen)

Leon Kanters_FC2019.jpg
Leon Kanters
Partner
KPMG Meijburg & Co

Leon is ruim 30 jaar professioneel actief op het gebied van 'trade & customs'. Zijn cliëntenbestand is zeer divers en varieert van directeuren-grootaandeelhouders (dga’s) tot multinationals die actief zijn in verschillende sectoren, waaronder chemie, automotive, mode, farmacie, voedsel & dranken, en elektronica. Hij heeft ruime ervaring op het gebied van de accijns, BPM, trade compliance en export control. Voordat Leon in 1995 bij Meijburg & Co in dienst trad, was hij werkzaam bij de Belastingdienst/Douane.

Leon is veelvuldig betrokken bij internationale douaneplanning en douanecompliance (SASP-vergunningen en douanewaarderulings). Hij is tevens voorzitter van de douanecommissies van VNO-NCW en BusinessEurope, de ondernemingsorganisaties van respectievelijk Nederland en Europa. Verder heeft Leon veel proceservaring, zowel nationaal bij de diverse rechterlijke instanties in Nederland als internationaal bij het Europese Hof van Justitie in Luxemburg. Sinds het Brits referendum van 23 juni 2016 richt Leon zich in het bijzonder op de gevolgen van Brexit voor het bedrijfsleven. 

Leon organiseert regelmatig seminars op het gebied van trade & customs en fungeert als spreker bij diverse gelegenheden. Sinds 2004 is hij voorzitter van de KPMG Trade & Customs-praktijken in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, en daardoor internationaal zeer actief

 

Meer sprekers worden geladen