Sprekers 2019

Rens van der Vorst_FC2019.jpg (1)
Rens van der Vorst
Technofilosoof

Rens is Hoofd IT Innovatie en Technofilosoof bij Fontys Hogescholen. Hij is de initiatiefnemer van het Quantified Student Programma dat streeft naar een Runkeeper App voor studeren en hij runt een technofilosofie-platform gericht op het verspreiden van (les)materiaal dat helpt om na te denken over technologie. 

Kornelis Drijhout_FC2019.jpg
Kornelis Drijfhout
Hoofd PIANOo Programmabureau e-factureren
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Kornelis is sinds 2008 actief in het elektronisch inkoopdomein. Hij heeft als hoofd ontwerper aan de basis gestaan van TenderNed; de marktplaats voor aanbestedingen in Nederland. In Europa heeft hij als vicevoorzitter van CEN/TC440 de standaarden voor het uitwisselen van aanbestedingsberichten mede vormgegeven. Deze standaarden vormen de basis van het PEPPOL netwerk voor aanbestedingssystemen. Momenteel is Kornelis hoofd van het programmabureau voor e-factureren, welke medeoverheden ondersteunt bij de uitrol van de e-factuur.

Johan Schaeffer_FC2019.jpg
Johan Schaeffer
Founder & Productowner
eVerbinding

Johan zijn passie voor IT, gezonde interesse in de mensen om hem heen en zijn gedrevenheid om alleen maar ‘mooie dingen’ te maken, hebben hem gebracht waar hij nu is. Zijn inzet om e-facturatie door Nederland te laten adopteren, maakt hem een icoon in e-facturatie. Hij is een veelgevraagd spreker en niet voor niets expert lid van PIANOo (expertisecentrum Aanbesteden ministerie van Economische Zaken), mede-oprichter van Stichting Simplerinvoicing (SI) en internationaal actief in PEPPOL werkgroepen en AS4-testen.

Henk.jpg
Henk van Koeverden
CEO
TradeInterop

Henk van Koeverden is voorzitter van het Standaardisatieplatform e-factureren, bestuurslid van de stichting Simplerinvoicing en directeur van TradeInterop. 

Hoewel de ontwikkeling van e-facturatie standaarden erg belangrijk is, is een standaard pas een succes als die ook wordt gebruikt. Hierin spelen de leveranciers van ERP- en financiële software een sleutelrol. Door standaarden stevig te verankeren in deze software wordt de eindgebruiker ontzorgd en zal e-facturatie stap voor stap zijn weg kunnen vinden.

In zijn verschillende rollen draagt Henk actief bij aan deze marktborging en de verdere ontwikkeling van e-factureren en e-procurement in Nederland en Europa.

Erwin Wulterkens_FC2019.jpg
Erwin Wulterkens
e-Procurement & e-Invoicing Specialist
NLeyes

Erwin is ruim 20 jaar bij de overheid werkzaam geweest. Sinds 2012 is Erwin betrokken bij e-facturatie en e-procurement. Onder andere is onder zijn regie de Rijksoverheid, met 58 financiële administraties, ontsloten voor e-factureren. De ruime ervaring die hij heeft opgedaan binnen de Rijksoverheid zet hij nu ook in bij andere overheden om gezamenlijk de uitdagingen in de procesveranderingen aan te pakken.

 

Meer sprekers worden geladen