Sprekers 2018

Olivier Rikken_FC2018.jpg
Olivier Rikken
Blockchain Expert
Dutch Blockchain Coalition

Olivier studeerde in 2005 af als ingenieur in Technische Bestuurskunde aan de TU Delft op het onderwerp discrete simulatie modellen ter ondersteuning van continue proces verbetering. Gedurende zijn carrière heeft hij in verschillende industrieën gewerkt van de transport en logistiek tot en met de financiële sector, altijd in rollen verantwoordelijk voor bedrijfsstrategie/procesverbetering aan de ene kant en IT ontwikkeling aan de andere, leidinggevend aan zowel operatie als IT teams. Gedurende zijn executive MBA aan Nyenrode/Kellogg/Stellenbosch is hij begonnen in de bankwereld. Gedurende deze tijd is hij voor het eerst in aanraking gekomen met blockchain en zag onmiddellijk de potentie, hier begon zijn blockchain reis pas echt.

Sindsdien is het heel hard gegaan. Gedurende de laatste twee jaar werkt hij voltijd als blockchain en smart contract expert met diepgaande kennis van het Ethereum blockchain. Naast zijn werk als director bij AXVECO is hij momenteel voorzitten van de Smart Contract Werkgroep van de Dutch Blockchain Coalition, werkt hij als ondernemer aan een nieuw, op Ethereum gebasseerd verzekeringsconcept, zit hij in de Advisory Board van the Ethereum scale-up SwarmCity en adviseert hij op de achtergrond meerdere blockchain startups.

roland-koopman 400 x 400.jpg
Dagvoorzitter
Roland Koopman
Financieel journalist en presentator RTLZ
RTLZ

Roland Koopman is presentator bij RTL Z Nieuws, waar hij zijn journalistieke achtergrond vertaalt naar het presenteren van het financieel nieuws. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van de financiële nieuwszender in 2001 en de uitbouw van RTL Z. Koopman deed verslag van onder meer de beurscrash van 2008, de kredietcrisis, de teloorgang van Fortis, de Nationalisatie van ABN AMRO en SNS Reaal en de Griekse crisis.

Ton Abelen
Ton Abelen
Trendwatcher, Innovatie ondernemer
Wizzin

Tijdens zijn carrière heeft Ton vele (invoice) processing tools voorbij zien komen en ervaren wat wel en niet werkt. Het geheel nieuwe perspectief van Artificial Intelligence op het omgaan met informatie en de verwerking hiervan heeft hem geïnspireerd tot de oprichting van Wizzin. De combinatie van trendwatching maar ook zelf projecten uitvoeren heeft hem een realistisch beeld gegeven over de kansen maar ook de beperkingen van AI en informatie. Deze informatie wil hij graag delen.

Rene van Amelsfoort_FC2018.jpg
René van Amelsfoort
Projectmanager IT
Jaarbeurs

René levert bij Jaarbeurs in Utrecht een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling op de visie van IT innovaties, die de snel veranderende wereld van beurzen en congressen ondersteunen om te kunnen groeien. Daarnaast is hij zeer ervaren en succesvol in het begeleiden van complexe projecten met een groot afbreukrisico. Inmiddels ruim 25 jaar actief in de wereld van SAP wil hij u vertellen hoe je een volledig purchase-to-pay proces snel en succesvol kan implementeren als je de juiste middelen tot je beschikking hebt.

Frans van Beers_FC2018.jpg
Frans van Beers
Manager Giraal Betalingsverkeer
Betaalvereniging Nederland

Frans is Head Product Management Payments within the Dutch Payments Association since 1 March 2013. The Payments Association manages interbank issues for the members, the banks and other payment service providers, in the Netherlands. Together with his team he manages a broad diversity of topics, including all interbank aspects of the SCT and SDD (Core and B2B). Frans has been a member of the SCT WG since 2004 and (with a short intermission) of the SPS WG till now. He chairs the Dutch Payments WG, in which the SEPA developments are tabled.

Frans has 24 years experience in payments. He started his career in 1989 as manager of ATM-application for one of the major Dutch banks (Postbank, one of the the predecessors of what is ING today). Since then he held various product management and consultancy positions within ING involving development and management of both cards as well as payments. Since 1994 his activities focused more and more on the interbank relations and issues. He was (on behalf of ING) involved in many interbank product maintenance and development projects. In 2009 he joined the Dutch Banking Association, to  support the interbank SEPA program and lead various interbank SEPA related projects. These activities and with that Frans as well, were transferred to the Dutch Payments Association in 2011.

Since 2004 when he joined the SCT WG of the EPC Frans is directly and actively involved in the EPC work. With a short intermission he has been member of the EPC working group(s) on SCT and SDD since, up till now as member of the SPS WG.

Meer sprekers worden geladen