Sprekers

Rens van der Vorst_FC2019.jpg (1)
Rens van der Vorst
Technofilosoof

Rens is Hoofd IT Innovatie en Technofilosoof bij Fontys Hogescholen. Hij is de initiatiefnemer van het Quantified Student Programma dat streeft naar een Runkeeper App voor studeren en hij runt een technofilosofie-platform gericht op het verspreiden van (les)materiaal dat helpt om na te denken over technologie. 

roland-koopman 400 x 400.jpg
Dagvoorzitter
Roland Koopman
Financieel journalist en presentator RTLZ
RTLZ

Roland Koopman is presentator bij RTL Z Nieuws, waar hij zijn journalistieke achtergrond vertaalt naar het presenteren van het financieel nieuws. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van de financiële nieuwszender in 2001 en de uitbouw van RTL Z. Koopman deed verslag van onder meer de beurscrash van 2008, de kredietcrisis, de teloorgang van Fortis, de Nationalisatie van ABN AMRO en SNS Reaal en de Griekse crisis.

Kees Verhoeven_CS2018.jpg
Kees Verhoeven
Tweede Kamerlid D66
Tweede Kamer der Staten-Generaal

Kees is Tweede Kamerlid namens D66. In de Tweede kamer heeft hij twee prioriteiten: technologie en Europese samenwerking. De laatste maanden is hij vaak te horen en te zien op Radio en TV als het gaat over Brexit. Op het Factuurcongres zal hij deelnemen aan de discussie en zijn mening geen over Brexit (deal or no-deal), het economische klimaat en wat dit betekent voor het Nederlandse bedrijfsleven. Kees staat bekend om zijn nuchtere en praktische benadering van complexe thema’s. (i.v.m. zijn werkzaamheden in de Tweede Kamer en de mate van onvoorspelbaarheid daarvan, bestaat de mogelijkheid dat de bijdrage van Kees Verhoeven op het laatste moment komt te vervallen)

Jorgen Hensgens_FC2019.jpg
Jörgen Hensgens
Voorzitter
Simpler Invoicing

Jörgen is sinds oktober 2018 voorzitter van de Stichting Simpler Invoicing en is tevens directeur van Beurtvaartadres. Beurtvaartadres optimaliseert administratieve processen binnen de logistiek, met innovatieve producten en gebruiksvriendelijke oplossingen. Dit in opdracht van de branche organisaties TLN, evofenedex en NBB. 

Voorafgaand aan zijn aanstelling bij Beurtvaartadres was Jörgen werkzaam bij Basware, leverancier van oplossingen binnen het Source to Pay domein, waaronder e-Invoicing. Al met al heeft hij meer dan 18 jaar ervaring in proces automatisering en digitalisering, zowel in commerciële als leidinggevende posities. Daarnaast heeft hij veel ervaring in het opzetten en implementeren van veranderingstrajecten.

 

Henk.jpg
Henk van Koeverden
CEO
TradeInterop

Henk van Koeverden is voorzitter van het Standaardisatieplatform e-factureren, bestuurslid van de stichting Simplerinvoicing en directeur van TradeInterop. 

Hoewel de ontwikkeling van e-facturatie standaarden erg belangrijk is, is een standaard pas een succes als die ook wordt gebruikt. Hierin spelen de leveranciers van ERP- en financiële software een sleutelrol. Door standaarden stevig te verankeren in deze software wordt de eindgebruiker ontzorgd en zal e-facturatie stap voor stap zijn weg kunnen vinden.

In zijn verschillende rollen draagt Henk actief bij aan deze marktborging en de verdere ontwikkeling van e-factureren en e-procurement in Nederland en Europa.

Meer sprekers worden geladen